Select Page

 

We willen de Reguliersdwarsstraat helemaal verduurzamen. Oók de logistiek. Voor elke bar of restaurant in het gebied komt er nu meerdere keren per week een vrachtwagen verse vis, vlees, drank of iets anders brengen. Dat komt omdat de meeste horecaondernemers met meerdere leveranciers samenwerken. Er zijn zaken met wel 12(!) verschillende. Sommige leveranciers komen ook nog vaak meerdere keren op één dag langs, omdat ze specifieke tijden hebben afgesproken met hun klanten. Zo staat de straat meerdere keren per dag vol – maar dan ook echt vol – met vrachtwagens en bestelbusjes die het verkeer enorm belemmeren. Dat kan efficiënter én duurzamer!

 

Oplossing

Jordy Casteleijn, onze manager Sustainability & Logistics, organiseerde een bijeenkomst om samen met de ondernemers van de Reguliersdwarsstraat een pilot te bespreken voor efficiënte logistiek in het gebied. Volgens Jordy is de oplossing om de leveringen te bundelen. Dat scheelt vrachtwagens, wat de verkeersdruk vermindert én zorgt voor minder uitstoot. Horecagroothandel en -leverancier Bidfood werkt graag met ons samen om dit te bereiken.

 

Opkomst

De opkomst van de ondernemers tijdens de eerste meeting was lager dan we hadden gehoopt. Drukke agenda’s spelen een rol, maar de ondernemers hechten ook waarde aan hun eigen leveranciers en het contact dat ze met hen hebben. Ook merken we een algemene terughoudendheid als het op veranderingen aankomt.

 

En nu?

Binnenkort plannen we een tweede meeting met de ondernemers en Bidfood, waarin we de pilot concreter maken. Daarvoor praten we eerst één-op-één met de ondernemers.