Select Page

Het was een bloedhete zomerse dag en de zon wierp warme zonnestralen op mijn verdwaalde gezicht toen ik voor het eerst de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat inliep. Het was de dag van mijn sollicitatiegesprek. Daar liep ik in mijn nette witte overhemd met klotsende oksels en klamme handjes restaurant Roses binnen. Ik werd ontvangen door de oprichter van de stichting: een gedreven vrouw genaamd Tanja van der Knoop.

Ik wist dat ik niet de enige was die voor deze plek solliciteerde en dat ik nu alles in de strijd moest gooien. Nadat ik had uitgelegd hoe ik hier op de stoep was beland, vertelde ik wat ik te bieden had aan Green City Buzz. Mijn enthousiasme heeft geholpen: ik mocht mezelf in vijf maanden bewijzen.

Die maanden vlogen voorbij. Ik kon mijn kennis op logistiek gebied toepassen om de problematiek in Amsterdam aan te pakken op een duurzame manier. Ik heb ter verbetering van het interne proces een CRM-systeem ontwikkeld, en ik heb een verduurzamingsmap bedacht waarin alle projecten van Green City Buzz staan. Bedrijven kunnen daar dan projecten uit kiezen om hun onderneming of kantoor te verduurzamen.

Nu is het voor mij tijd om afscheid te nemen van dit geweldige bedrijf en deze prachtige stad. Ik wil het team van Green City Buzz bedanken voor de unieke kans die zij mij hebben gegeven om de binnenstad op een pragmatische, duurzame manier te kunnen verbeteren en mijn steentje bij te mogen dragen aan de verschillende projecten.

Die zomerse dag van mijn sollicitatie kwam duurzaamheid voor het eerst op mijn pad, en dat heeft mijn blik op zowel de stad als de wereld veranderd. Zo zelfs, dat ik dit schrijf vanaf Krakow University, waar ik een semester lang meer ga leren over circulaire economie. Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit mijn carrière!”

WESSEL ROZENDAAL

WESSEL ROZENDAAL

Van stagiair tot project officer