Select Page

“Toen ik iemand zocht om Nederlands mee te oefenen, heb ik Safi [Graauw] bij Inspiratie Inc ontmoet, die daar als vrijwilliger werkt.

Hij zei dat hij in Amsterdam voor Green City Buzz werkt. En dat ze vrijwilligers voor hun organisatie nodig hadden. Ik vind dat leuk omdat Green City Buzz voor het milieu zorgt. Daar kan ik mijn Nederlands verbeteren, en ik kan voor het milieu meer aandacht hebben. Toen ik naar het kantoor van Green City Buzz kwam, heb ik met heel aardige collega’s kennis gemaakt. Door hen verbetert mijn Nederlands. En ik heb van ze geleerd dat wij van afval nuttige dingen kunnen maken. En dat als je met elkaar werkt, we onze stad schoon kunnen houden. Binnenkort ga ik ze verlaten, jammer genoeg. Maar ik vergeet nooit de mooie herinneringen die we met elkaar hebben gemaakt.

Voor de toekomst heb ik twee plannen gemaakt. Eerster plan is dat ik mijn studie in Nederland kan afmaken. Ik hoop dat ik in Nederland als jurist kan werken. Als dat niet lukt, heb ik een ander plan: ik heb veel ervaring als schilder. Dus ik loop een stage. Dan kan ik een baan vinden.”

BELAL ESMAEEL

BELAL ESMAEEL

Belal is 15 november 2017 bij Green City Buzz begonnen als vrijwilliger. Hij helpt ons met het inzamelen en composteren van GFT en koffiedik.