Select Page

We sjezen van hot naar her. Daar zijn we aan gewend – en het wordt ook vaak van ons verwacht. Maar wat als we dat nou gewoon even niet doen? We vroegen mensen in Secret Village daarom om 10 minuten hun rush op pauze te zetten voor een gesprek met iemand die ze niet kenden. De film Take The Time was het resultaat:

Wat bleek: we’re more alike than we are different. If only we’d #takethetime to find that out. Lucas & Sarah, Max & Andrew, Victoria & Charley [It’s me! Green City Buzz neemt flexwerken gewoon lekker letterlijk. En ik ging hier net zo blanco in als de rest, dus “Charley” is dan maar mijn alter ego, geschreven in de derde persoon] en Jo-Ann & Nico hadden in hun gesprek allemaal wel een moment van herkenning, soms zelfs van verbazing.

“I don’t even like computers … and you’re the same?!”

Lucas en Sarah, van twee verschillende continenten, bleken allebei apps te maken terwijl ze met computers en technologie niet echt een band hebben. En dat schepte nou juist een band. Volgens onze bronnen hebben ze ’s die avond een biertje gedronken met elkaar!

“Really?”

Amerikaanse vijftiger Victoria en Nederlandse twintiger Charley mochten iemand noemen – wie dan ook, dood of levend, beroemd of niet – die ze beter zouden willen leren kennen. “Mijn oma”, zei Charley. Want die was uit verhalen geweldig en is jong overleden. “You won’t even believe this!” zegt Victoria vervolgens. En? Victoria had ook haar oma gekozen in het moment dat er voor hen beide was om over de vraag na te denken. Om dezelfde reden.

 

De conclusie van ons #takethetime-experiment: We’re more alike than we are different. En door ons snelle sjezen waren we dat bijna vergeten.

Let’s #takethetime!

Deel je de hashtag of de video op social media? Baie dankie!

Green City Buzz maakt bestaande stedelijke gebieden future-proof, door vergroening, duurzaamheid en sociale cohesie met verschillende projecten te verbeteren. Secret Village is ons tweejarig showcaseproject, waar we laten zien wat er kan. We hebben #takethetime gemaakt om te laten zien dat we van Secret Village door middel van placemaking een open-minded, groene stadshuiskamer maken waar iedereen zich thuisvoelt.